Ostali događaji

Snimanje filma “Put za Kujumbu”

Film "Put za Kujumbu", master rad reditelja Miroslava Savića sniman je od 25.08. do 30.08.2015. godine u Loznici. Čitava filmska ekipa pet dana bila je smeštena u Klubu Budimlija i to je bio naš naćin da pomognemo mlade ljude koji bez sumnje predstavljaju budućnost srpskog filma. Mladi reditelj podršku je imao i od kolega sa akademije, kao i od glumca Irfana Mensura, koji mu je bio profesor na fakultetu. Film govori o složenom odnosu oca i sina koji žive u tekškim ekonomskim uslovima i planovima za odlazan na privremeni rad u Rusiju.

Promocija ženskog sporta

Tokom leta 2014. godine organizovali smo promociju ženskog sporta, a već 2015. postali ponosni sponzor Ženskog rukometnog kluba Loznica grad. Sa ciljem da istaknemo jednakost polova ali i promovišemo zdrave stilove života i mlade uspešne sportiskinje u Klubu Budimlija okupili smo članove ženskih selekcija odbojkaškog, košarkaškog i rukometnog kluba iz Loznice. S’ obzirom da dolaze iz različitih sportova, a kako bi sve bilo regularno i ravnopravno, devojčice su se takmičile u igrama na vodi. Kao da je u pitanju takmičarski meč, sa velikim žarom ali fer i korektno igračice su se borile za boje svog tima. Na kraju, pobedio je sport. Takodje, naše gošće spremno su odgovarale na pitanja dece koja su se zainteresovala za sport kojim se one bave i na najbolji mogući način promovisale svoj klub i zdrave načine provodjenja slobodnog vremena.

KUD Melburn u Budimliji

U Klubu Budimlija 2013. godine održan je izuzetan kulturno umetnički dogadjaj na kojem su nastupili KUD Karadžić iz Loznice i KUD iz Melburna (Australija), grupa pevača i orkestar Sanjalice. Više od trideset mladih iz Australije prikazalo je našim gostima popularne igre i izuzetno muzičko umeće. Kako sami kažu, iz Srbije nose posebne utiske, naročito kada je gostoljubivost i srdačnost u pitanju. Budimliju će pamtiti i po izuzetno čistoj i očuvanoj prirodi, dobroj hrani i prijateljima koje su stekli tokom ove posete. Tom prilikom naši gosti mogli su da vide i izložbu stvaralaštva Jadranke Baranac koja se danas sa izuzetnim uspehom bavi dekupažom, zatim izložbu udruženja Mina Karadžić i ponudu Turističke organizacije grada Loznica.

Dani trube

Pobednici sabora trubača u Guči 2014. godine nastupili su u Budimliji u okviru velike humanitarne akcije “Iz Budimlije za obnovu Srbije”. U samo jednom danu skupljeno je  545,060.00 dinara, a kompletan iznos doniran je porodicama čija su imanja stradala u poplavama. Inicijator i koorganizator ovog dogadjaja bila je mesna zajednica Klupci iz Loznice zajedno sa mesnom zajednicom Zelenika iz Herceg Novog. Radeći zajedno, ljudi iz različitih krajeva Srbije i Crne gore priredili su veliku manifestaciju sa najplemenitijim ciljem, a naši gosti dobili su priliku da budu humani i istovremeno uživaju u muzičkom izvodjenju nekoliko orkestara.

!--